Готвачи доброволци приготвят храна за медиците на първа линия

Как кризата ражда добри дела

03.04.2020 | 18:27 Редактор: Александра Иванова

Готвачи доброволци приготвят храна за медиците на първа линия в София. Вече 20 дни 12 човека работят безвъзмездно в името на добрата кауза

Главният мениджър на "Гранд Хотел София" Николай Русев разказва, че идеята е на собствениците на хотела.

"Ние като хотелиери сме свикнали да сме хора на действието", добавя той.

Шепата хора в ресторанта готвят всеки ден за трите най-големи болници в София, които се борят с коронавируса. Ежедневно медиците на първа линия от "Пирогов", Александровска болница и "Света София" получават храна, приготвена от готвачите доброволци. 

За продуктите от хотела разчитат на дарители, какви към момента не липсват.

"Към момента приготвяме вечери за 170 души, което си е така един доста пълен ресторант. Смятаме какво ще готвим до края на седмицата и е базирано изцяло на продуктите, които имаме", разказва един от готвачите в хотела.

И макар, че трудът им е доброволен, готвачите признават, че не им тежи. Всички са убедени, че е дошло време, в което трябва да си подадем ръка и всеки да помага с каквото може.   А трудът в подкрепа на медиците ще продължи докато има дарители. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК