Щабът обяви как лекува заразата, внасяме медикаменти от Китай

87% е смъртността при интубираните пациенти

03.04.2020 | 12:45 Редактор: Тодор Петров

Премиерът Борисов обяви, че ако има 3 поредни дни с намаляване на броя на заразените с Ковид-19, то извънредните мерки рязко ще бъдат смекчени. Установена е зараза в комуна край София. 7 от 11 човека са дали положителни проби за Ковид-19.

От Националния оперативен щаб обявиха симптомите на заразата и лечението на пациентите.

Най-често от коронавирус се заразяват цели семейства и фамилии, хора с добър социален статус. Клиничните прояви са температура, която се повишава бавно между 37.8 -38 градуса, дразнеща суха кашлица, болки и дразнене в гърлото, запушен нос и секреция, 25% от заразените се оплакват от главоболие , а 45% - от задух. 

Хората, които се лекуват вкъщи, се консултират по телефона или чрез мобилни екипи.  Усложненията на белите дробове идват след петия ден. 87% е смъртността при интубираните пациенти. Към момента на механична вентилация са 20 пациенти, един е екстобиран.

Междувременно държавата купува лекарства от Китай за борба с коронавируса. Хлорикин е уреден за доставка от Китай, а държавната фирма "Бул био" ще го произвежда и се предлага на болниците. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ende
преди 3 години
Не ви вярвам ,но вижте да го сторите! Сигнализирай за неуместен коментар