БСП купува лаптопи за 20 хил. лв за деца от бедни семейства

"Решихме в този труден момент да инвестираме в наука и образование", обяви Нинова

02.04.2020 | 15:30 Редактор: Ралица Братанова
БСП купува лаптопи за 20 хил. лв за деца от бедни семейства

Парламентарната група на "БСП за България" ще закупи лаптопи на стойност 20 000 лева, които ще дари на деца на бедни семейства, за да не останат извън системата на електронното образование.

"Решихме в този труден момент за много семейства да инвестираме в наука и образование. Десетки деца не могат да се включат в електронното образование, защото родителите им не могат да си позволят закупуването на компютър в това тежко време, когато хиляди остават без работа. Групата ни реши да дарим общо 50000 лева за наука и образование", заяви червената шефка Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

Тя припомни, че групата дари 30 000 лева на Департамента по вирусология към БАН за търсене на лекарство срещу коронавируса.

"За  20 000 ще закупим компютри на деца. Ако има нещо, което трайно да реши проблема с болестта, това е ваксина. И ако има нещо, което да гарантира бъдещото развитие на страната, това е качественото образование. Не бива да позволяваме и едно българско дете да остане без достъп до образование. Бъдещето иска образовани млади хора", заключи Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК