Студеното време ще се позадържи, валежите спират следобед

Максималните температури ще бъдат от 4 до 10 градуса

02.04.2020 | 07:38 Редактор: Тодор Петров

И днес времето ще бъде студено. Минималните температури ще бъдат от минус 2 до 3 градуса. Преди обяд в западните и южните райони ще вали слабо дъжд и сняг. Следобед валежите постепенно ще спират, най-късно в Странджа. Ще се задържи облачно, вятърът ще бъде слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат от 4 до 10 градуса.

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. Според прогнозата ѝ по Черноморието облачността ще бъде значителна, с по-съществени превалявания в района на Бургас. Ще духа до умерен вятър от север, по-силен по южното ни крайбрежие. Максималните температури ще бъдат от 8 до 10 градуса. 

В петък ще се затопли. Следобед ще се заоблачи, като по-съществени заоблачавания ще има около планините от западните райони. В събота от север ще проникне по-хладен въздух. Облачността ще бъде значителна, с условия за краткотрайни валежи в западната половина от страната. 

В неделя ще има слънчеви часове в крайните северни райони и в Добруджа. Следобедни дъждове се очакват само над Рила и над Родопите. В понеделник и във вторник ще се затопля. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК