Мутафчийски: Лекари в Банско са укривали заразени. Джипитата: Не е вярно

Местните не се притесняват от оставащия засилен контрол

01.04.2020 | 12:31 Редактор: Юлия Христова

Лекарите в Банско са прикривали, че има хора със симптоматика на зараза от Ковид-19. Това обяви на брифинга тази сутрин ген. Венцислав Мутафчийски. Той допълни още, че в зимния ни курорт, в който снощи карантината падна, има поне 50 души, лекуващи се у дома с вирусно заболяване. От своя страна джипитата в града отрекоха обвиненията.  

Те са категорични, че са подавали нужната информация към Националния оперативен щаб. Не пожелаха обаче да застанат пред камера. Кметът на Банско също отказа да вземе отношение по темата. 

Късно снощи блокадата в Банско падна. И последните туристи и работници напуснаха града, а други се прибраха при семействата си. 

Местните не се притесняват от мерките, които бяха взети и от оставащия засилен контрол. А предизвикателствата за хората и бизнеса в града тепърва предстоят.

Вижте повече в репортажа на коресподента ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Сега някой ще реши,че мрънкаме,но нещо разрушено,утре се възстановява много трудно,особено ако е в здравеопазването.То не е било никога на ниво,няма спор.Но и никога не се е случвало лечение по телефона.А това,ако се случи на ваш близък,дори и стар,е на 100% загуба.Тогава короните ще са ви най-малък проблем. И докторите няма да можете да биете,защото до тях няма достъп.Дано всичко това поне да случва на тези,на които мерките им харесват и се кланят на генералчето! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
ende
преди 3 години
Този е голям ***!Първо,нарежда се социална изолация.Джипитата да лекуват по телефоните,за да нямало контакти.Странно по телефона как се лекува пациент?Заради подобни неадекватни мерки,в отделенията приемат само спешните,а останлите се лекуват на телефонен принцип вкъщи след бърз преглед.Във врачнаската болница по този начин щеше да умре жена,има го по статии.Не е първи,нито последен слчай.Генералчето сега се извинява,но утре заради негова грешка може да си замине ваш близък. Сигнализирай за неуместен коментар