Зимата се завръща - пригответе се за студ и сняг

Днес над страната от север ще прониква по-студен въздух

31.03.2020 | 08:40 Редактор: Тодор Петров

Прогнозите за тези дни са, че зимата се завръща. Трябва да се приготвим за студ и сняг в Северозападна България и планинските райони. Очакваната снежна покривка над Северозападна България и Предбалкана ще достигне до 10-15 см. В Планинските райони тя ще е над 20 см. 

Днес над страната от север ще прониква по-студен въздух. Едновременно от север и от юг ще се заоблачава. Следобед на много места ще превали дъжд, с по-интензивни валежи в Западна България. Температурите ще се понижават, а вятърът ще бъде до умерен от изток. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. За зрителите на "България сутрин" тя добави, че максималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса, в югозападните райони - до 15-16. 

У нас през следващите дни валежите ще бъдат често явление. В сряда ще бъде ветровито и студено. Облачността ще бъде разкъсана и променлива. Краткотрайни превалявания ще има главно в Западна и Южна България. По високите западни полета дъждът ще преминава в сняг.

В четвъртък и в петък ще се затопли. Ще има и слънчеви моменти. По-съществени заоблачавания ще има в петък - с валежи около планините. В събота от север ще проникне по-хладен въздух. Повече облаци ще има в Дунавската равнина, с условия за валежи в източната половина от страната. 

Вижте видеото с цялата прогноза за времето.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК