Депутат от ГЕРБ с призив: Няма нужда да се нагнетява ситуацията

Всяко правителство ще си понесе своята отговорност, посочи Александър Ненков

26.03.2020 | 21:58 Редактор: Юлия Христова

Народното събрание спира редовните си заседания. С решение на председателския съвет депутатите ще се събират само, за да обсъждат законодателство, свързано с въведеното извънредно положение. Пленарни заседания ще има, ако трябва да бъдат взимани важни решения с борбата срещу Ковид-19.

Не е ставало въпрос за спиране на работата, днес програмата беше за закона за въоръжените сили. Не мисля, че точно в сегашното състояние на държавата е належащо да се дебатира по него. Това каза за "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

По думите му изказванията можело да се определят като безотговорни, както и тези, че някой искал да унищожи малкия и средния бизнес. 

"Всяко правителство ще си понесе своята отговорност. В момента няма нужда да се нагнетява ситуацията, но днес припомних и на трибуната, че правата на човек са всеобхватни", каза още той за Bulgaria ON AIR.

"България има достатъчно финансов ресурс да реагира. Най-вероятно всички мерки дотук няма да са достатъчни, но нека се изчака и да се види какво предстои. Не трябва да се плаши обществото, че видите ли парламентът не работи. Парламентът е на стендбай, но не може да работи по досегашния ред, както е и в Испания, Великобритания...", коментира народният представител. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК