Кутев: Оставихме правителството да изхарчи 4 млрд. лева без контрол

Според негоспирането на работата на парламента е връщане 200 години назад

26.03.2020 | 21:42 Редактор: Ралица Братанова

Народното събрание спира редовните си заседания. С решение на председателския съвет депутатите ще се събират само, за да обсъждат законодателство, свързано с въведеното извънредно положение. Депутатите от БСП обаче бяха категорично против.

"Това, което направиха всички останали без БСП, беше, че ние оставихме правителството да изхарчи над 4 млрд. лева не просто без обществени поръчки, ами и без абсолютно никакъв контрол. Големият проблем е, че на едни хора им е дадена огромна власт - лекарите и военните. На тях е дадена задачата да надвият коронавируса", коментира депутатът от БСП  Антон Кутев в "Денят ON AIR".

Според него това е правилно, но Щабът няма да отговаря за това колко хора ще загубят бизнеса си, колко ще са безработните, нито за това по какъв начин се ограничават свободите на хората и когато парламентът го няма, тези проблеми остават непокрити.

Кутев бе категоричен, че спирането на работата на парламента е крачка 200 години назад.

"Не е време за политиканстване. Проблемът не е дали някой ще ни чуе. Друг въпрос е кой ще защити онези граждани, които са на ръба на оцеляването си. Няма никакво съмнение, че всички политици искаме да изведем България от тази криза, в която се намира. Въпросът е кои са пътищата", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Според него ако не ходят на работа, депутатите ще проявят страхливост.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
бб
преди 3 години
БСП защо не защити "ТЕЗИ" граждани?? Защо си вземата целите заплати без да дарите нещо за тях??? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Ядосан
преди 3 години
Кутев! Ако обичаш, спри да дрънкаш глупости! Били сте "оставили" Борисов да похарчи над 4 МИЛИАРДА лева!!!........ Е, как няма да си ги харчи, като сте от един отбор, бре???!!! Каква "опозиция" сте вие? Безропотно се съгласявате със всяка негова приумица и се явявате в ролята на беззъбо куче, което само лае, но не хапе!!! Ако бяхте истинска опозиция, Борисов отдавна щеше да е история в политическият ни живот!!!!!!!!! Що за "социалисти" сте вие???????? Сигнализирай за неуместен коментар