Нестабилното време ще се задържи през следващите дни

Максималните температури днес ще бъдат от 4 до 9 градуса

26.03.2020 | 07:55 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури днес ще бъдат от минус 1 до 4 градуса, по Черноморието до 5-6. През деня над Западна и Централна България облачността ще бъде по-често значителна. На места около планините слабо ще превали. Над източните райони облаците ще се разкъсват, по-чувствително следобед над Добруджа. Ще продължи да духа умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса, в южните и източните части до 11-12.  

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова за зрителите на "България сутрин".

От прогнозата ѝ стана ясно още, че над Черноморието облачността ще се разкъсва и намалява. Температурата на въздуха ще бъде от 8 до 11 градуса. Морската вода е с температура 8-10 градуса. Ще духа свеж вятър от изток. Вълнението ще бъде умерено. 

В петък над Дунавската равнина облаците ще са разкъсани, а на юг ще бъде предимно облачно, но без валежи. Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, в местата със снежна покривка - по-ниски. В събота ще бъде предимно облачно и над Южна България ще превалява слаб дъжд, в планините - сняг.

В неделя и в понеделник облачността ще бъде разкъсана. На места в Западна и Централна България слабо ще превали. Ще се затопля с температури през деня от 13 до 18 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК