Социалист: 40% от републиканската пътна мрежа е в окаяно състояние

Продължаващите разговори за тол системата били знак за хаос, смята Любомир Бонев

27.02.2020 | 21:50 Редактор: Юлия Христова

В парламента премиерът Борисов увери депутатите - няма да има винетки за малките общини около София и Варна. Неяснотата около стартирането на тол системата провокира упреци от БСП към управляващите за хаос в държавата.

"Хаосът е пълен, продължаващите разговори с превозвачите показват, че хаосът е на всички нива. Видяхме с винетките какво стана, не може непрекъснато да вървим след събитията. Трябва да има предвидимост и устойчивост. Защо всичко се прави в последния момент е основният въпрос", каза за "Денят ON AIR" депутатът от БСП Любомир Бонев.

Тол системата и отлагането ѝ миналата година било с мотив да се тества техническата ѝ експлоатацията.

"Поръчахме си една модерна система, която беше предвидена за по-голям обхват и да генерира повече приходи. 40% от републиканската пътна мрежа е в окаяно състояние", посочи той.

Бонев попита колко срещи са били проведени с превозвачите от август миналата година досега.

"Последните 3 седмици има 4 срещи с премиера, а можеше да има широк дебат в цели 6 месеца. Притесняваме се, че няма да сработи пускането в експлоатация на тол системата. Обслужването, нормативната база са сред притеснителните неща", посочи той. 

Социалистът коментира и проблема с водния режим, който продължава в Перник.

"Перничани не заслужават този воден режим. Надявам се язовирът да се напълни в кратки срокове. Перник е най-яркият пример за това какви реформи във ВиК сектора не се случват", заяви Бонев за Bulgaria ON AIR. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК