Пролетни температури, следва кратко застудяване

Максималните градуси ще бъдат от 8 до 13

19.02.2020 | 08:05 Редактор: Кристина Крумова

През днешния ден слънчевите часове ще са основно преди обед, а следобед и привечер слаб дъжд ще превали над централните и източни части на Дунавската равнина. Минималните температури за сутринта са положителни – от 0 до 5 градуса. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад, в източните райони - от североизток, като след пладне ще отслабва. Максималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, в крайните югозападни части до 15-16, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Черноморието облачността ще се увеличи до значителна. Вятърът ще бъде умерен от североизток. Температурата на въздуха ще бъде от 9 до 12 градуса. Морската вода е с температура 6-8 градуса. Вълнението ще се усилва. 

В планините ще има разкъсана облачност днес, постепенно увеличаваща се. Следобед в Стара планина ще превали слаб сняг, в ниските части дъжд. Ще бъде ветровито с умерен, по високите части силен вятър от запад. Температурата на 2500 м надморска височина ще достигне - 4 градуса, а на 1500 м – 2-3. 

У нас утре започва застудяване - ще превалява дъжд с количества между 5 и 15 литра на кв. м, около планините повече. По високите западни полета и в Предбалкана дъждът ще преминава в мокър сняг. В петък валежите спират и облачността временно ще се разкъса. В нощта срещу събота на места в планинските райони и в Източна България се очаква сняг. В събота от запад на изток ще настъпи разкъсване и намаление на облаците, което подсказва и за затоплянето, предстоящо в последния ден за тази седмица. 

Вижте цялата прогноза във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК