Обличайте се дебело - ниски температури и силен вятър в страната

Минималните температури ще са от минус 5 до 0 градуса

23.01.2020 | 08:36 Редактор: Тодор Петров

Силен вятър в страната през днешния ден. Очаква ни и по-студено време на фона на вчерашното затопляне. Минималните температури ще са от минус 5 до 0 градуса, по високите западни полета - до минус 8-9. Ще духа слаб, по-късно през деня в Дунавската равнина - умерен до засилен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 9 до цели 14 градуса. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева за зрителите на "България сутрин".

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Температурата на въздуха ще бъде от 8 до 10 градуса. Морската вода е с малко по-ниска температура - 6-8 градуса. Вълнението ще бъде слабо. 

Слънчево и много подходящо за разходки и туризъм ще бъде времето в планините. Ще духа умерен, по високите части - до засилен вятър от северозапад. Привечер вятърът допълнително ще се усили. Температурата на 2500 м надморска височина ще достига минус 1 градус. 

В четвъртък е възможен по-силен вятър - преди обед ще има временни заоблачавания, следобед облаците ще намалеят и вятърът ще отслабва. В петък отново слънце на територията на нашата страна. Сутринта на места в низините видимостта ще бъде намалена. 

Затоплянето продължава и в събота с доста високи за сезона температури. Преди обед в ниските места ще има краткотрайни мъгли, през деня ще бъде слънчево, но следобед ще се заоблачава. В неделя са възможни слаби превалявания на места в страната, както и повече облаци.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни Facebook ТУК