Предстои слънчево време, градусите скачат

В началото на февруари идва краят на сушата

21.01.2020 | 07:42 Редактор: Кристина Крумова

През днешния ден най-ниските температури ще бъдат от минус 5 до 0 градуса, по високите западни полета до - 8-9. През деня над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Времето ще бъде доста по-топло и приятно за разходки, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Повече облаци ще има преди обед в Източна България. Ще духа слаб, в североизточните райони - до умерен, вятър от запад-северозапад. Максималните температури са от 4 до 9 градуса. 

Над планините също ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по високите части - до засилен, вятър от северозапад. Температурата на височина 2500 м ще достигне - 6 градуса. На 1500 м ще бъде около 0 градуса. 

В сряда, на фона на слънчево време и усилващ се западен вятър, повишението на температурите ще продължи и на места в Дунавската равнина и Тракия ще достигат 13-14 градуса. Сутринта по долината на Струма и Места ще бъде мъгливо. 

В четвъртък вятърът ще бъде от северозапад-север умерен и силен. Ще застудее. Облачността временно ще се увеличи, в Източна България ще прехвърчат снежинки. В петък ще бъде слънчево, вятърът ще отслабне. В събота постепенно ще се заоблачава, но ще се затопля. 

У нас се задава краят на сушата. Възможни са валежи над Балканския полуостров в началото на февруари. Валежите у нас се очаква да са по-интензивни, а над Дунавската равнина и планините ще са от сняг. Валежи от дъжд очакваме над Южна България и Гърция. 

Вижте цялата прогноза във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК