Загинали работници на площадка за радиоактивни отпадъци край АЕЦ "Козлодуй"

От Инспекцията по труда разследват инцидента

16.12.2019 | 14:21 Редактор: Тодор Петров

Двама души са загинали, а други двама са тежко ранени в Националното хранилище за радиоктивни отпадъци край АЕЦ "Козлодуй". 

Двамата загинали са служители на външна фирма, работили на площадката на строящото се хранилище, когато над главите им падат железни отпадъци. Загиват на място. Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин. 

Пострадалите са транспортирани към болницата в Плевен, по-тежко раненият е със счупено ребро и счупени тазобедрени кости, информира репортер на Bulgaria ON AIR.

"Паднала е армировъчна мрежа, която се изгражда във фундамента на хранилището. Затиснала е четирима строители, най-вероятно не е укрепена достатъчно. Ако се окаже, че Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" е пропуснало нещо, аз изцяло ще поема вината за това нещо, защото ние сме възложител", заяви изпълнителният директор на ДП "Радиоактивни отпадъци" инж. Дилян Петров.

От Инспекцията по труда са били на мястото на инцидента. Опасност за населението няма. Резултатите от проверката се очакват в следващите часове.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК