Все по-слънчево и горещо ще става до края на седмицата

В петък се очаква леко захлаждане

06.08.2019 | 07:48 Редактор: Елена Несторова

Днес утрото отново е по-хладно. Температурите варират между 13 и 18 градуса. По високите западни полета - около 11 градуса.

През деня обаче ще се затопля и времето над страната ще бъде предимно слънчево. Следобед в планините и източните райони ще се развие незначителна купеста облачност, но валежи няма да има.  Вятърът ще бъде слаб от югоизток. Максималните температури през деня ще достигат 28-33 градуса. В югозападните райони ще стигат до 35 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Виолета Манчева.

Над Черноморието времето ще бъде слънчево, вятърът ще бъде слаб. Температурата на въздуха ще достигне 29 градуса, а на морската вода до 27 градуса. Вълнението ще бъде слабо.

През следващите дни се очкава температурите да се покачват. В сряда над цялата страна ще бъде слънчево с дневни температури до 36 градуса. В четвъртък ще остане предимно слънчево и горещо. Затоплянето ще продължи и макисмалните температури ще достигнат 38 градуса на места. 

Привечер в четвъртък над планините в Западна България ще се развие купеста облачност и на места там за кратко ще превали. В петък ще нахлуе по-влажен и с 2-3 градуса по-хладен въздух. В планинските райони ще превали и прегърми.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК