Все по-слънчево и горещо ще става до края на седмицата

В петък се очаква леко захлаждане

06.08.2019 | 07:48 Редактор: Константин Томов

Днес утрото отново е по-хладно. Температурите варират между 13 и 18 градуса. По високите западни полета - около 11 градуса.

През деня обаче ще се затопля и времето над страната ще бъде предимно слънчево. Следобед в планините и източните райони ще се развие незначителна купеста облачност, но валежи няма да има.  Вятърът ще бъде слаб от югоизток. Максималните температури през деня ще достигат 28-33 градуса. В югозападните райони ще стигат до 35 градуса.

Над Черноморието времето ще бъде слънчево, вятърът ще бъде слаб. Температурата на въздуха ще достигне 29 градуса, а на морската вода до 27 градуса. Вълнението ще бъде слабо.

През следващите дни се очкава температурите да се покачват. В сряда над цялата страна ще бъде слънчево с дневни температури до 36 градуса. В четвъртък ще остане предимно слънчево и горещо. Затоплянето ще продължи и макисмалните температури ще достигнат 38 градуса на места. 

Привечер в четвъртък над планините в Западна България ще се развие купеста облачност и на места там за кратко ще превали. В петък ще нахлуе по-влажен и с 2-3 градуса по-хладен въздух. В планинските райони ще превали и прегърми.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК