Ветровито и облачно време с максимални температури до 24 градуса

Ще духа умерен югоизточен вятър със скорости до 30 км/ч

10.05.2021 | 07:22 Редактор: Десислава Атанасова

Днес денят ще започне с температури от 4 до 10 градуса. През деня ще бъде ветровито с разкъсана облачност, по-значителна ще бъде преди обед. Следобед от север на юг облачността ще се разкъсва и намалява до ясно време. Ще духа умерен югоизточен вятър със скорости до 30 км/ч. Дневните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса.

Ниска и значителна ще бъде облачността и над Черноморието. Вятърът ще бъде от югоизток умерен до 40 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 17 до 18 градуса. Морската вода е с температура от 11-12 градуса по северното крайбрежие, до 15 градуса по южното. Вълнението ще бъде слабо с височина на вълната до метър и половина, по -силно до умерено, на юг от Бургас, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините облачността ще бъде разкъсана до слънчево време. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде свеж от север до 60 км/ч. Максимални температури на 2500 м. височина - около 4 градуса, на 1500 м - до 10. 

Във вторник ще бъде слънчево и постепенно ще се затопля, а температурите на места ще достигат 27, 28 градуса. В сряда и четвъртък ще превалява над Западна България и по-конкретно в сряда следобед от запад ще се заоблачава, и късно през нощта, срещу четвъртък, в района на Видин ще прегърми. В четвъртък ще превалява , като по-интензивни валежи ще има над Добруджа. В петък от северозапад ще настъпи нова порция по-влажен въздух. В Източната половина от страната се очакват силни гръмотевични бури. Има условия за градушки.

Цялата прогноза гледайте във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК