До Мадрид и обратно - историята на Деница Василева

Международните отношения по време на пандемия

24.09.2020 | 08:38 Редактор: Ивет Арабова

Да напуснеш България, когато си на 3 г. и да се завърнеш двадесет години по-късно. За разлика от преди, когато решенията не взима сама, днес Деница действа, както я сърце учи и шепне. От юли месец постоянният ѝ адрес е София. Тук иска да работи в международна компания, където може да расте.

"Мисля, че България има нужда от млади и амбицирани хора, които да променят някои неща," казва Деница. 

Преди да си дойде младата българка живее в Мадрид в продължение на две десетилетия. За това време испанската столица така и не се превръща в дом за сънародничката ни. Учила международни отношения в Мадрид българката завършва дистанционно заради пандемията от коронавируса. Знае испански, английски и френски език, а сега се интересува от китайски. Била на стажове в Съединените щати и в Австралия, младата българка казва, че никъде другаде не се чувства така добре, както у дома.

"След толкова пътуване и на толкова места, на които съм била, никъде не се чувствам така добре, както тук," споделя още Деница. 

Цялата история на Деница Василева гледайте във видеото.

Гледайте всички епизоди на "Завърналите се с Петя Кертикова" ТУК

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Тя толкова рано е заминала, родителите и по-точно, че изобщо надали помни нещо от детските си години. Иначе - браво! Сигнализирай за неуместен коментар