Професия топ модел - да покориш Парижката седмица на модата

Росица Георгиева дефилира с дрехите на едни от най-известните дизайнери в света

06.08.2020 | 10:36 Редактор: Тодор Петров

Това е история за блясъка на прожекторите на модния подиум, но и за самотата на професията топ модел. Росица Георгиева мечтае да бъде радиоводещ. Става модел на шега.

"Много хора не знаят, че тази професия е една от най-самотните."

"Главно станах модел заради пътуванията," споделя Роси, която се влюбва в другия свят от снимките по време на пътуванията на дядо си. 

Прави първите си стъпки в професията преди близо 10 години. 

"С една приятелка едно лято нямахме какво да правим и си организирахме фотосесия, като правехме всичко от началото до края," спомня си с усмивка на лице Роси. 

Не след дълго любителските снимки намират място в каталога на наша модна агенция и ангажиментите започват да валят. Първият ѝ договор е в една от петте световни модни столици - Милано

"Директно ме закараха в агенцията от летището, връчиха ми една карта на Милано и ми казаха, че имам два кастинга. И ми казаха "отивай", казва още Роси пред Петя Кертикова. 

След работата в Милано следват ревюта в Азия и САЩ. Роси дефилира на седмицата на модата в Банкок през 2015 година. Там преживява терористичен атентат, при който живота си губят 21 души. 

"Стана изневиделица в един от централните храмове до центъра на града, където дефилираме...Беше много страшно - не ни даваха да излизаме, работата спря," казва с ужас на лицето Роси. 

След Банкок ангажиментите я отвеждат в Париж. В модна столица номер едно българката работи в продължение на 6 месеца. Дефилира и на мечтаното от всички модели събитие - Парижката седмица на модата

"Не бях готова обаче за седмицата на модата, където имаш по 8-10 кастинга на ден, беше постоянен стрес... Париж ми даде много. Работих за много известни марки сред които Victoria Beckham, Celine, които са на световно ниво", споделя още Роси.

Освен за горепосочените марки, българката работи и за гигантите Valentino, Ermano Scervino, както и за редица азиатски марки. Модата я отвежда и в Куала Лумпур в Малайзия, където освен да дефилира с дрехи, тя позира и с бижута и часовници.

"В Малайзия бяха едни от най-хубавите ми работи, защото започнах да работя за бижута, часовници, по-лъскави неща - наистина бляскавата страна на професията. Рекламирах Van Cleef, Celine. Там направих максимума от ревюта за 3 месеца - мисля, че бяха 25," спомня си Роси. 

Паралелно с бляскавата част на професията не липсват и инфарктни мигове за сънародничката ни. В Куала Лумпур преживява и въоръжен грабеж

"Седем мъже въоръжени с нож. Беше неделя пред един мол... Беше много страшно," казва за перипетиите си Роси. 

Преминала през всичко това, днес Роси се е отдала на т.нар. "бавно живеене". Гледа да подбира ангажиментите си, да се наслаждава на разходки сред природата и да прекарва време с близките си. След странстване и дефилиране по модните подиуми къде ли не по света, Роси взима решение да се прибере у дома преди 8 месеца. 

"Няма значение къде съм. Ако не съм в България, не се чувствам добре. Ако не съм си вкъщи" (бел. ред. - става въпрос за Коледа).

Тренирала балет и муай тай като малка, сега Роси иска да стане инструктор по пилатес, но няма да се откаже от модата. Младата българка продължава да търси нови предизвикателства в родината, няма да се умори и да доказва, че не е просто красиво лице.

Цялата история на Росица Георгиева гледайте във видеото.

Гледайте всички епизоди на "Завърналите се с Петя Кертикова" ТУК

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години