Седмицата на наградите "Икар"

И още: Изложба, посветена на Панчо Врадигеров и фамилна екскурзия до Алберобело

01.04.2019 | 13:37 Редактор: Димана Мирчева
Седмицата на наградите

С двама актьори ще се срещнем днес в седмицата на раздаването на наградите „Икар“. Боян Арсов и Августина – Калина Петкова са млади, красиви, талантливи, заедно играят в постановките „Кралят Елен“ и „Островът на съкровищата“ в театър „Азарян“. За за номинациите, наградите, очакванията, провалите ще си говорим с тях в следващото видео. Вижте. 

Къща музей "Панчо Владигеров" представя художествено-документална изложба
"Панчо Владигеров в европейския музикален калейдоскоп на XX век“. Изложбата представя Панчо Владигеров през различните етапи от неговия живот в обкръжението на видни представители на музикалния и интелектуален елит на Европа през миналия век – композитори, диригенти, изпълнители, музикални продуценти, писатели, драматурзи и режисьори. Димана Мирчева записа за нас следващото видео. 

В рубриката за фамилна екскурзия днес тръгваме за Алберобело. Това е градчето, в което ще се почувствате като в приказка. Каменни бели къщи и невероятна италианска кухня. Белите къщи са наричани „трули“ и са изцяло изградени чрез сухо строителство, защото това освобождавало собствениците им от данъци през 16 век. Тези трули са защитени от Юнеско, а ако се покачите на покривите им, пред вас ще се открие невероятно сиво-бяла гледка. Да видим през погледа на Димана Мирчева.