Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Рашидов: Петков застрашава националната сигурност - или не е добре, или да го арестуват

Тези хора ме накараха да сложа климатик. Ако всички го направят - мрежата ще се претовари, заяви бившият министър на културата

13.08.2022 | 20:30 Редактор: Елеонора Танева

Бившият министър на културата Вежди Рашидов се включва в предизборната надпревара. 

"Дошло е време да ходим на избори, дал съм съгласие, говорил съм с Борисов и с пловдивската гилдия. Ще отидем, ако съм полезен, ще ударя едно рамо, иначе - винаги има възможност да се приберем", каза академик Рашидов в студиото на "Опорни хора".

Той припомни, че се е отдръпнал като видял  "какъв уличен бардак е един български парламент". 

"НС е място, където носиш отговорност за съдбите на хората, а не да показваш колко си добър в хвърлянето на яйца... Опасното и лошото, което дойде е, че не можеш да управляваш държавата в името на омразата. Сформирахме точно такива партии - нито е градивно, нито е полезно за хората. Резултатът е тежък", добави Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

Той разкритикува управлението на кабинета "Петков" по отношение на газовата криза.

"Да не забравяме, че руският народ е различен от Путин. Когато ти не си създал алтернатива на своя народ, нямаш право да се отказваш от това, дори и да не го искаш. В момента бизнесът е пред фалит, ако няма газ. Децата, които протестират, нямало да се къпят, ще въшлясат. Останалите 8 милиона искат да се къпят. Мен ме интересува, че тези хора ме накараха да сложа алтернативен климатик. Ако цяла България мине на климатици, ще претоварят мрежата и няма и климатици да има. Кирил или не е добре, или трябва да бъде арестуван, той застрашава националната сигурност", заяви бившият министър на културата.

Той обвини бившите управляващи в кражби.

"Те крадат така, както никой не е крал, не може да се живее на комисионни на гърба на българския народ. Доживях да видя правителство, в което партньори си викат мутри. Да оставиш българите в калта и да си заминеш за Канада е престъпно", каза още Рашидов.

Според него бившите управляващи е трябвало да проведат по-балансирана политика. Той даде пример със съседна Турция: "Ердоган показва що е то национална отговорност. И от едните взима, и от другите".

Академик Рашидов прогнозира тежка зима. Затова призова бъдещите управляващи да оставят омразата на заден план, да пишат закони и програми за бъдещето.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК