Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Каракачанов: Украйна никога няма да победи Русия, ако НАТО не участва във войната

"Нямаме интерес РСМ да влезе в ЕС и да започне конфликт от изгодни позиции за нея", посочи той

28.05.2022 | 20:28 Редактор: Ваня Кузманова

Готви ли се национално предателство за ветото на РСМ?

"Разбира се, настоящият министър-председател въпреки съпротивата на обществото, говори откровени неистини. Имало напредък. Какъв напредък има, като историческата комисия не се е събирала. Събра се веднъж и следващото ѝ заседание е насочено за септември. Генчовска е много права, че има две външни политики, защото вече има документи, в които е видно, че министър-председателят в Брюксел говори едно, а в България говори друго. Ангажиментите, които поема пред Брюксел и пред Вашингтон, нямат нищо общо с българския национален интерес. Факт е, че се опитва до последно да промени българската позиция, при положение, че няма грам напредък в отношенията", заяви почетният председател на ВМРО и бивш военен министър Красимир Каракачанов в студиото на "Опорни хора"

Под думите му вероятно ще чуем изтъркания рефрен - ето войната в Украйна, руските агресори ще нападнат Македония. 

"Това е пълна глупост. Македония е член на НАТО. Путин може да иска всичко, но най-малкото, което иска е война с НАТО", допълни Каракачанов.  

"Ние имаме интерес Македония да влезе в Европейския съюз, но нямаме интерес в него да влезе една държава, която изгражда своята идентичност с омраза към България. Нямаме интерес тази политика да влезе в Европейския съюз и да започне конфликта от други позиции - по-изгодни за нея", коментира бившият военен министър пред Bulgaria ON AIR

Той изтъкна, че да купуваш руска газ чрез посредник, за да плащаш 35% по-скъпо, е чиста далавера, когато правиш на гърба на хората печалба. 

"Когато не можеш да осигуриш на хората нормални горива, когато пред очите ни е видно, че има картел на големите компании, които разпространяват горива, създаваш идиотския български закон "Магнитски". Тези хора изтеглиха толкова кредити за 5 месеца, колкото предни правителства не са взели за 10 години. Законът "Магнитски" е политическа бухалка на САЩ", коментира почетният председател на ВМРО.  

Неговото мнение е, че Зеленски е от старото поколение политици. 

"Той не е от тези, които се подмазват и нагаждат към силния. Както преди се навеждаха и нагаждаха пред Москва, сега се навеждат пред Вашингтон. Ако НАТО не участва във войната с Русия, Украйна никога няма да победи. В момента Русия воюва в Украйна само с професионалната си армия, около 250 хил. човека, а Украйна е мобилизирала всичко. Въпросът е какво иска Европа. Иска да има мир, за да може европейската икономика да се възстановява или желае да унищожи руската икономика", заключи Красимир Каракачанов. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК