Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Проданов: Нека почиваме на българското море, няма мини, безопасно е

"Ако Радев има доказателство за това, че се изнася оръжие за Украйна, то е хубаво да излезе и да го каже", заяви министърът на туризма

14.05.2022 | 20:39 Редактор: Искра Ангелова

Министърът на туризма Христо Проданов освободи трима ключови директори на дирекции - на "Управление на морските плажове", на "Програми и проекти в туризма" и на "Административно-правно обслужване и човешки ресурси".

"Преценил съм, че тези хора, които са уволнени, не се справят с работата си и ще разчитам на други. По времето на ГЕРБ са били назначени там, но дали са членове на партията - не знам. При отдаването на концесии трябва да има прозрачност, тези, които участват, да участват при равни условия и правила", заяви Проданов в студиото на "Опорни хора".

По думите това, което се носи като слух, е че досега нещата са се случвали задкулисно.

"Ние ще направим така, че нещата да се случват прозрачно. Знам всички плажове в какво състояние са, кои са фирмите концесионери. Тази година по време на летния сезон ще има строг контрол и всички, които не спазват закона, ще понасят санкции. Има плажове, които са на атрактивни места и които трябва да са на по-високи цени. Но има и такива, които са на 15-20 км от населеното място", подчерта министърът на туризъма в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че водещи туристи са българите.

"Българинът е един от най-добрите туристи в света. Той обича да харчи пари. Руските и украинските туристи безспорно ще липсват тази година. Това, което до голяма степен ще покрие тези загуби, ще са туристите от Полша, Румъния, Чехия, Германия, Великобритания. Ние сме изключително конкурентоспособно, имаме комплекси, които са на световно ниво", добави Христо Проданов.

И увери, че в нашето море мини няма.

"Нашето море е безопасно и е сигурно. Курортите ще бъдат подготвени. Призовавам всички да отидем и да почиваме на нашето море, и да останем в България. Българското правителство прави всички по силите си така, че да компенсираме бизнеса заради по-високите цени на тока и на газа", категоричен е министърът.

А щабът съвсем скоро ще излезе с решение за украинските бежанци, настанени в хотели.

"В по-голямата си част хотелиерите се отнесоха изключително коректно и отговорно към настаняването на бежанците. Ние сме съгласни да продължим тази мярка, зависи в каква форма. Въпрос на разчети е. Към момента по хотелите са настанени 63 000 бежанци", посочи Проданов.

Попитан за искрите в коалицията, той отговори: "Не бих казал искри, а различно мнение по някои въпроси. Ако Радев има поне едно доказателство за това, че се изнася оръжие за Украйна, то е хубаво да излезе и да го каже. България изнася оръжие за над 50 държави в света. И ние договори с Русия и Украйна за износ на оръжие нямаме."

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Киру Ф
преди 1 година
УКРАИНСКА БЕЖАНКА : ...........БЪЛГАРИТЕ СА АБСОЛЮТНО ТЪ*ПИ И ОГРАНИЧЕНИ *** . ...........ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА СВОИТЕ ИЗ*РОДИ, НО ТУК СА ОСОБЕНО МНОГО ! ...........НАГЛИ ! ...........ОТВРАТИТЕЛНО АРОГАНТНИ ! ==========ЗА ТАКИВА НАХ*АЛНИЦИ, БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЕНЦИ ПРО*ДАЖНИЦИ СИ Р*** ! ...........Храни куче да те лае ! Сигнализирай за неуместен коментар