Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Опорни хора - 4.7.2020 - пълен запис

06.07.2020 | 15:30 Редактор: Таня Харизанова

В предаването „Опорни хора“ гостува Зорница Русинова, зам.- министър на МТСП. Тя коментира „новия дизайн“ на мярката 60/40 и дали бизнесът е удовлетворен от новите социални и икономически мерки на правителството. Зам.- министър Русинова обясни с конкретни данни и факти мерките на кабинета в борбата с кризата, ситуацията с безработицата, както и заплатите и пенсиите.

В „Опорни хора“ Харалан Александров, социален антрополог, описа психологията на пандемията и как коронакризата раздели обществото. Докъде води хаосът в информацията, конспиративните теории и доверието в институциите. Това бе другата тема на разговора със социалния антрополог. Той коментира и битката между Дондуков 1 и Дондуков 2, както и амбициите на новите политически играчи.

Политолозите Христо Панчугов и Цветанка Андреева коментираха в „Опорни хора“ компроматните войни, и по-точно, кой печели и кой губи от политическите скандали. Те очертаха различни сценарии на промяната на политическата палитра у нас и амбициите на новите играчи, да се качат на политическата сцена.