"Затворът е добро място за укриване от врагове": Брендо вече излежава присъдата си

МВР проверява как Евелин Банев е влязъл в България, без да бъде арестуван на границата

24.06.2024 | 18:37 Редактор: Елеонора Танева

Осъденият за пране на пари от наркотрафик, Евелин Банев – Брендо доброволно се предаде в затвора. Властите, които през последните 6 години не успяха да открият осъдения Банев, подозират, че в затвора той търси сигурно място.

От 2018 г. насам Евелин Банев, по прякор Брендо, има влязла в сила присъда. Шест години обаче държавата не успя да го намери и да го вкара в затвора, където да търпи наказанието. Така до тази сутрин, когато Банев сам отиде в затвора, съпроводен от адвоката си. 

"Тази сутрин около 07:30 лицето се е явило пред затвора заедно със защитник, след което е съпроводен до Съдебната палата. Най-вероятно, тъй като в предходни години неговите защитници няколко пъти са подавали молба да му бъдат кумулирани присъдите, за да търпи едно общо наказание у нас – очакваме и този път да е така", заяви служебният министър на правосъдието Мария Павлова.

Прокуратурата припомни, че присъдата на Брендо е за пране на пари, спечелени от трафик на наркотици. Полицията пък заподозря, че Банев е потърсил в затвора убежище.   

"Вие знаете, че в местата за лишаване на свобода е едно добро място някой да се укрие, така че до него да не достигнат враговете, с които той има някакви неуредени взаимоотношение. Това е твърде вероятно, но към настоящия момент не можем да кажем, че това е причината", коментира директорът на ГД "Национална полиция" Атанас Илков.

МВР ще изяснява как Брендо, който бе обявен за международно издирване се е прибрал у нас – дали с фалшиви документи или през зелена граница. В ранния следобед Банев бе приведен в затвора за изтърпяване на присъдата си. 

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.

Снимка, архив: БГНЕС