Повдигнаха 4 обвинения на мъжа, който взе заложници в Благоевградско, едното - опит за убийство

Мъжът е задържан за срок до 72 часа

04.10.2023 | 19:36 Редактор: Искра Ангелова
Повдигнаха 4 обвинения на мъжа, който взе заложници в Благоевградско, едното - опит за убийство

Окръжната прокуратура в Благоевград привлече като обвиняем Ц.Ц. по досъдебно производство за извършени четири престъпления - опит за умишлено убийство, лишаване от свобода в условията на домашно насилие, закана с убийство в условията на домашно насилие и за хулиганство.

В хода на разследването е установено, че около 17:20 ч. в сряда, в къща в село Вълково, 41-годишният Ц.Ц. произвел четири изстрела с револвер срещу Н.П. (на 59 години). На пострадалия били причинени наранявания в гръдната област. Извършеният от обвиняемия опит за умишлено убийство останал недовършен поради оказване на висококвалифицирана медицинска помощ на простреляния мъж.

В условията на домашно насилие в същата къща Ц.Ц. лишил от свобода три лица - Н.П., А.П. и дъщеря им Е.С. Заплашил ги с два пистолета и нож и им се заканил с убийство.

Обвиняемият произвел няколко изстрела с пистолет срещу М.Е. и Р.Р., притекли се на помощ на пострадалия Н.П, пояснява БГНЕС.

Извършените от него непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се отличават с изключителна дързост, уточняват от обвинението.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Ц.Ц. е задържан за срок до 72 часа. Досъдебното производство продължава с активни действия по разследването.

Снимка: БГНЕС