Дрогиран и без книжка - задържаха мъж с наркотици на "Капитан Андреево"

Мъжът е обявен за издирване в ШИС от германските власти

02.10.2023 | 18:28 Редактор: Искра Ангелова
Дрогиран и без книжка - задържаха мъж с наркотици на

Гранични полицаи задържаха 9 кг наркотици в колата на дрогиран шофьор без книжка на ГКПП "Капитан Андреево". 39-годишният водач, който е от иракски произход, пристигнал на 29 септември вечерта на пункта. Граничните полицаи установили, че е обявен за издирване в ШИС от германските власти.

От служител на FRONTEX - германски офицер, работещ на пункта, е получена допълнителна информация, че основанието за издадената европейска заповед за задържане е  притежание и разпространение на  наркотици, поради което  за  управляваният от него автомобил "BMW" и изготвено искане за щателна проверка, при която граничните полицаи и митничарите открили близо 9 кг наркотици в колата.

В изолацията на хладилна чанта в багажника на автомобила са открити 5 пакета с черно смолисто вещество, реагиращи на опиум с общо тегло - 8,856 кг, а в щората на люка на автомобила е открит един пакет с бяло кристално вещество, реагиращо на метамфетафин с тегло 0,110 кг.

На водача е направен тест за наркотици, който е отчел употреба на амфетамин и метамфетамин. Чуждият гражданин шофира без шофьорска книжка.

Той е задържан, образувано е досъдебно производство  в ГПУ Свиленград.

Снимка: Агенция "Митници"