Прегазени и убити: Шофьор от Раковски се вряза в стадо овце, после се заби в дърво

Три дни мъжът се е криел от полицията

27.09.2023 | 13:25 Редактор: Елеонора Танева
Прегазени и убити: Шофьор от Раковски се вряза в стадо овце, после се заби в дърво

Полицаи от Раковски издириха и задържаха шофьор, умишлено блъснал с автомобила си стадо овце. За инцидента, станал преди дни край село Върбен, сигнализирала стопанката на животните. Пред разследващите жената разказала, че непознат мъж се врязал с "Ауди"-то си с висока скорост в стадото, което вървяло по пътя. След това шофьорът избягал. При удара на място са загинали три овце, а няколко други били ранени, уточняват от полицията в Пловдив.

За изясняване на всички факти и обстоятелства около сигнала е сформирана оперативна група, а при огледа на метри от местопроизшествието е открита въпросната кола, блъсната в дърво и изоставена. В хода на активните действия била разкрита самоличността на извършителя - 52-годишен жител на Раковски с криминалистични регистрации, една от които за управление на МПС под въздействие на алкохол над 1,2 промила.  

Местонахождението на мъжа е установено и той бил арестуван, след като три дни се укривал от служителите на реда. Срещу него е образувано досъдебно производство за проявена жестокост към гръбначни животни – по чл. 325б от НК. Допълнително му е съставен акт по Закона за движение по пътищата за напускане на предизвиканото пътно произшествие.    

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)