11-годишен открадна кола и катастрофира с превишена скорост в Монтанско

До него се е возил 9-годишен пътник

21.09.2023 | 14:57 Редактор: Елеонора Танева
11-годишен открадна кола и катастрофира с превишена скорост в Монтанско

Противозаконно отнет лек автомобил от гр. Криводол, обл. Враца, е открит след ПТП в село Липен, общ. Монтана. Сигналът за кражбата на автомобила постъпил на 20 септември около 09,30 ч. на ЕЕН 112. 74-годишен жител на гр. Криводол заявил, че бил отнет лекият му автомобил, паркиран пред дома му, незаключен, с поставен контактен ключ в таблото. По-късно през деня автомобилът бил открит катастрофирал с возещите се в него водач и пътник в село Липен, общ. Монтана.

При извършените процесуално-следствени действия е установено, че автомобилът бил отнет и управляван от 11-годишен от с. Галатин, общ. Криводол. На предната дясна седалка пътувал 9-годишен от същото село. Автомобилът се движел в посока към Видин, като на ул. "Първа" в село Липен водачът изгубил контрол над управлението и поради превишена скорост на ляв завой излязъл от пътното платно и се блъснал в ограда на жилищен имот. Водачът и пътникът от лекия автомобил са прегледани от лекарски екипи и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

Лекият автомобил е иззет и върнат на собственика му. По случая в РУ Монтана е образувано досъдебно производство по чл. 346, ал. 2,т. 1, вр. с ал. 1 от НК.

Снимка: pixabay