С по два куршума мъжът от Черногорово убил жена си и детето им, после се самоубил

71-годишният извършител бил ловец, имал пушки и пистолет

19.09.2023 | 18:43 Редактор: Елеонора Танева

Двойно убийство с последвало самоубийство на извършителя, потресе жителите на пазарджишкото село Черногорово. Тази сутрин възрастен мъж застреля съпругата си и дъщеря им, след което се самоуби. 

Минути преди 10 часа тази сутрин от къща в една от големите махали се чуват изстрели. Минути по късно става ясно, че 71-годишен мъж е застрелял съпругата си и дъщеря им. 

"Чухме изстрели, първо два изстрела и после още два. Четири -пет изстрела чухме", каза Борис Дивеков

Според съседите мъжът не е бил конфликтна личност, а преди 3 години е влязъл в  новините с благородната си постъпка, като намери партфейл с близо 3000 лв. в него и го върна на собственика. В последно време обаче прекалявал с алкохола, разказват хората в селото.

"Вкъщи да са имали скандал, това не съм чувал, но предполагам, че трябва да има, щом се е стигнало до такова състояние да си избие семейството", коментира Кирил Анов от селото.

"Добро семейство бяха, познават се тук сред хората като добри и възпитани хора. Най-вероятно е битов скандал", добави кметът на с. Черногорово - Димитър Вринчев.

Районът около жилището бе отцепен в продължение на часове. 

"Причина за смъртта е огнестрелни наранявания във всяко едно от лицата, а именно две. Има по две огнестрелни наранявания в телата на жените
и едно в областта на слепоочието на мъжа. Данните, които имаме, но предстои да проверим, е че се касае наистина за битов семеен скандал, който е по банален повод", заяви наблюдаващият прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик - Стоян Павлов.

Извършителят не е криминално проявен. Бил е ловец, затова е имал пистолет и две ловни пушки с надлежните разрешителни. Работата по изясняване на случая продължава. 

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.