Убит на пейка в парка с нож по особено мъчителен начин: 20 г. затвор за извършителя

Нападателят се подразнил, че младият мъж заспал на пейка до Регионалния исторически музей във Варна

06.06.2023 | 11:16 Редактор: Елеонора Танева
Убит на пейка в парка с нож по особено мъчителен начин: 20 г. затвор за извършителя

38-годишен мъж бе признат за виновен и получи наказание "лишаване от свобода" за срок от 20 години за убийство в градинката до Регионалния исторически музей във Варна. 

То е извършено в централната част на града на 4 юли 2022 г. Окръжният съд в града прие, че престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, с особена жестокост и по хулигански подбуди.

Тялото на жертвата на тежкото криминално деяние - 22-годишен мъж, гост на града, е намерено близо до пейка. От събраните доказателства станало ясно, че 38-годишният П.Ш. е извършил тежкото престъпление. Около 3:00 часа на 4 юли той се намирал в района на музея. Решил да седне на пейка в градинката, но забелязал, че на нея спи човек. Това подразнило подсъдимия, той извадил нож и го забил в задната част на бедрото на спящия. Последвали още няколко наръгвания. От болката пострадалият се събудил и се свлякъл на земята до пейката.

Нападателят побягнал и напуснал местопрестъплението, но малко след това решил да се върне и да провери какво се е случило. Видял, че мъжът не мърда. Помолил намиращи се в близост хора да се обадят на телефон 112. След това се прибрал в дома си. Пострадалият починал от остра кръвозагуба вследствие на нанесените прободни рани и прерязаната бедрена артерия.

Решението на Окръжния съд във Варна подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд в града.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)