Мистериозни факти около смъртта на Ангел Христов, влязъл у нас с фалшив документ

Медицинско лице от болница "Св. Иван Рилски" заяви, че смъртта не е настъпила при тях

05.06.2023 | 13:57 Редактор: Искра Ангелова

Трети ден след смъртта на Ангел Христов - един от т-нар. "братя Галеви", въпросите се увеличават. Днес предстои да се извърши аутопсия, която трябва да установи причината за смъртта му. До момента е ясно - Ангел Христов не е влязъл в страната със свой документ за самоличност, а ако е ползвал някакъв документ, той е бил фалшив.

Смъртният акт е издаден от частна болница, подписът под него е на Галина Балчева.

"Съобщението беше от болница "Свети Иван Рилски", където е настъпила смъртта. И смъртният акт се издават, където е настъпила смъртта. Имаше объркване, беше сбъркано името. Аз върнах съобщението, за да си оправят данните. В болницата бяха написали Ангел Христов Ангелов, той се казва Ангел Христов Христов", каза Галина Балчева.

Според кмета на Дупница, смъртен акт се издава само при валидни лични данни и документи, и такъв се издава на мястото, където е настъпила смъртта на човека.

"Когато човек отиде на място, служител издава надлежно смъртния акт", посочи Мето Чимев.

Медицинско лице от болница "Св. Иван Рилски" заяви, че смъртта на Ангел Христов не е настъпила при тях: "Смъртта на г-н Христов не е настъпила тук при нас. Не съм лице, което може да дава изявления."

Министерството на вътрешните работи и прокуратурата работят по всички версии около смъртта на Христов и как той се е върнал в страната.

Вижте повече в репортажа на Вероника Янкова.


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 9 месеца