Камионът с мигранти на "Ботевградско" бил с регистрационен номер на друг автомобил

По непотвърдена информация шофьорът е бил без шофьорска книжка

04.06.2023 | 14:32 Редактор: Михаела Димитрова
Камионът с мигранти на

Нов случай на заловени нелегални мигранти. Столични полицаи задържаха 43-ма афганистанци и двамата българи, превозвали ги с товарен автомобил.

На бул. "Ботевградско шосе" в София около 10:20 часа полицаи спират товарен автомобил, в който има информация, че се превозват нелегално чужди граждани. Автомобилът е спрян, след което се установява, че в товарния му обсег се намират 43 мъже. Те са без документи за самоличност. По думите им са от Афганистан.

Шестима от тях са транспортирани за преглед в болница, като вероятно причина за това е задушаване. За срок до 24 часа са задържани водачът, който по непотвърдена информация, е без шофьорска книжка, както негов спътник и двамата български граждани, добре познати на полицията. Регистрационната табела е била на друг автомобил.

Мигрантите ще бъдат качени в автобус на полицията, след което те ще бъдат задържани и ще се продължат следствени действия, за да се установи как са стигнали до тук.

Затворена е една от лентите за "Ботевградско шосе". Трафикът е много интензивен. От МВР призовават водачите да спазват поставените ограничения.

Снимка: БГНЕС