МВР: Убийството на Къро не е извършено от българска група

Претърсванията от тази сутрин имат връзка с покушението срещу Красимир Каменов

30.05.2023 | 17:47 Редактор: Искра Ангелова
МВР: Убийството на Къро не е извършено от българска група

Убийството на Красимир Каменов - Къро не е извършено от българска престъпна група. Това обяви в кулоарите на парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

"Ако могат да се правят някакви изводи към момента при изключително суровия доказателствен материал, е, че това не е дело на българска група, но кой е ангажирал тази група, е важният въпрос", каза министърът, цитиран от БНР.

Претърсванията от тази сутрин, в това число и в столичен ресторант, имат връзка с убийството на Красимир Каменов - Къро. Демерджиев потвърди, че собственикът на ресторанта - лице с прякор Ами, е бил в конфликт с убития в Южна Африка Каменов: "Има такива данни, има данни за конфликт между Красимир Каменов-Къро и въпросния господин, чийто прякор вие споменахте".

Демерджиев потвърди, че в извършваната проверка се споменава и името на Петър Петров, популярен с прякора Пепи Еврото: "Редно е да се обърнете към прокуратурата за тази информация. Доколкото имам информация от мои служители, са част от имената, които споменават при извършването на тези проверки".

2
0 rate up comment rate down comment 0
аз
преди 4 месеца
Радев беше в ЮАР десетина дни преди убийството на Къро. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
бг смешки
преди 4 месеца
интересно как разбраха че няма връзка ?!?!? най-логичното нещо е точно от българи да идва поръчката срещу Къро ... Сигнализирай за неуместен коментар