Трупът на брокера Теодора Бахлова бил пренесен срещу 20 лв. в бидон

Делото срещу Станимир Рагевски беше отложено за утре

29.05.2023 | 13:52 Редактор: Петя Кръстева
Трупът на брокера Теодора Бахлова бил пренесен срещу 20 лв. в бидон

Отсъстващ съдебен заседател наложи днешното дело срещу Станимир Рагевски да се отложи за следващите дни. Подсъдимият е с обвинение за две умишлени убийства, притежание на незаконно оръжие, боеприпаси към него и наркотични вещества с цел разпространение.

Делото трябваше да продължи по общия ред с разпит на свидетели, а призовки са били изпратени на повече от 10 души. 

Двама от призованите свидетели - Кольо Георгиев и Тодор Огнянов, си спомнят, че докато разкопават тротоар, за да бъдат положени кабели на електропреносното дружество в Бургас, се били извикани от Рагевски, за да свалят бидон от отсрещна кооперация. Срещу тази услуга обвиненият в двете умишлени убийства им е дал 20 лева. 

"Ние двамата сме свалили бидона, в който по-късно разбрахме, че е имало труп. Въобще не го познаваме този човек, той е подсъдим сега, по време на разпитите разбрахме какво е направил и затова сме призовани като свидетели", коментират те, цитирани от БНР.

Станимир Рагевски е подсъдим за умишлените убийства на брокера на недвижими имоти Теодора Бахлова на 29 октомври 2020 година, на строителния работник Юмер Мехмед на 4 август 2021 година, както и за това, че при двете убийства е използвал незаконно притежаван пистолет Макаров със заличени номера и боеприси към него. Освен това, е притежавал и наркотични вещества с цел разпространение - коноп и кокаин.

Заседанието в Окръжния съд е насрочено за утре в 10:00 часа.

Снимка: БГНЕС