Екшън след наркосделка в Свиленград - дилър опита да прегази полицаи, носил си мачете

Известният с прякора Руснака имал много предишни криминални прояви

27.03.2023 | 18:55 Редактор: Петя Кръстева

Екшън с гонка и стрелба се разигра в неделя вечерта в Свиленград. Криминалисти са получили сигнал за наркосделка. При пристигането им на мястото един от участниците побягнал. Така започнало преследването. По време на гонката беглецът ударил полицейски автомобил и паркирани коли. Той опитал да прегази полицаите, а те стреляли, за да го задържат.

Мъжът е настанен в хасковската болница с рани в двата крака, без опасност за живота. В колата му е открита дрога. 30-годишният мъж - бивш борец, известен с прякора Руснака, има множество предишни криминални прояви, сред които шофиране без книжка и с фалшиви номера на колите. Той ще остане за лечение в болницата в Хасково под полицейска охрана.

"Има два удара в паркираната кола, както и в нашата. Когато колегите го спират и опитват да извършат проверка, той отново тръгва рязко назад и удря старшия на наряда", коментира началникът на Районното управление (РУ) в Свиленград Бончо Бонев.

По думите на зам.-районния прокурор на Хасково Мария Кирилова у задържания са намерени 3 пакета - две със зелена листна маса и едно с кристалообразно вещество.

"В автомобила са намерени две регистрационни табели, издадени за друго превозно средство, както и едно мачете. В жилището му е намерен веществено доказателство, който е предмет на престъпление от друго досъдебно производство отново в Любимец", поясни още тя.