Шофьорът на ТИР-а, забил се в автомивка в Пазарджик, е употребил алкохол

Водачът бил зад волана с над 0,5 промила в кръвта и е задържан

03.02.2023 | 15:35 Редактор: Ирена Бакърджиева

Тежък пътен инцидент в Пазарджик като по чудо се размина без жертви и пострадали. Камион се заби в заведение към голяма автомивка в града. Нанесени са огромни материали щети по обекта. Оказа се, че шофьорът е употребил алкохол.

Товарен влекач с ремарке помете всички маси на заведение, част от голяма автомивка на централен булевард в Пазарджик. Шофьорът твърди, че е загубил управление над ТИР-а, след като бил засечен от друг автомобил. Навлязъл в насрещното платно и се забил в металните съоръжения. 

"Там ме засече кола. В еднопосочното. На 3 метра тръгва в обратна посока. Аз какво да направя в последния момент? Някои викат: "защо не наби спирачки". Той на 3 метра излиза и тръгва в насрещното. Какво да направя? Трябва да бягам, иначе ще ги смачкам. И да вляза по затворите. Аз съм цял живот шофьор", каза водачът на ТИР-а.

Шофьорът обаче е бил зад волана с над 0,5 промила алкохол в кръвта. Той е задържан. Работещите в района на обекта бяха изненадани от инцидента

"Аз работя на прегледите на колите и минавам оттук с колата и видях, че ТИР-ът е вътре. Нещо е станало, но какво – не мога да ви кажа. Съдба. Дано да няма жертви", коментира един от работещите в района.

"Прилошало му е на шофьора, не знам. Тепърва ще се установяват", каза очевидец.

"Дойдох сутринта към 9 часа. Вече беше станало. Доколкото знам, е станало рано сутринта", коментира друг очевидец.

Няколко часа продължи ваденето на ТИР-а от заведението и разчистването на щетите.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.


1
1 rate up comment rate down comment 0
ебахти
преди 1 година