Скандалът с разменените бебета стига до Страсбург, ще се иска голямо обезщетение

Севда Михайлова все още страда за другото бебе, но е щастлива със своето 

02.02.2023 | 12:18 Редактор: Тодор Петров
Скандалът с разменените бебета стига до Страсбург, ще се иска голямо обезщетение

До Страсбург ще стигне случаят на Севда Михайлова, чието бебе беше разменено в началото на месец септември миналата година в общинската АГ болница "Шейново". В това увери адвокатът ѝ Тодор Мангъров, който другата седмица ще внесе в съда иск за обезщетение на младата жена за неимуществени вреди. От болница "Шейново" бяха категорични, че очакват да се произнесе съдът по отношение на обезщетенията на двете майки. 

Същото становище оповестиха и от Столичния общински съвет, който е принципал на акушеро-гинекологичната болница.  

От д-р Донка Узунова, която тогава е ръководител на неонатологията в АГ болница "Шейново", а по-късно е отстранена от ръководната позиция заради случая с разменените бебета, Севда Михайлова разбира, че бебето, с което е изписана, не е нейно. Притеснена младата майка търси контакт с адвокат. Отзовава се адвокат Тодор Мангъров.

"Тя беше изключително притеснена. Беше убедена, че е жертва на измама. Беше сигурна, че искат да й вземат детето. Изплашена беше", твърди той.

Според него проблемът е бил в това, че болницата е отказала да води преговори за споразумение.

"Сега вече ще внесем иска в съда, а това ще забави решаването на спора с поне 2 години. Това е доста неприятен факт, но нямаме друг избор. Аз бях съгласен на сума между 150 и 200 хил. лв. да се споразумеем. Сега обаче със сигурност спорът ще бъде отнесен до Страсбург. Там вече може би ще стане дума за доста по-високи суми", обясни адвокатът.

Минала през голямо изпитание - да разбере, че бебето, което е гледала няколко месеца, не е нейно и трябва да го върне на биологичната му майка, Севда свиква със своето момиченце, на което дава голяма любов. Тя споделя, че страда за другото бебе, но е щастлива със своето:

"Не беше лесно. Различно беше. През много работи преминах. Все пак си имам тъга", каза жената за БНР.


2
3 rate up comment rate down comment 1
разпад на държавност
преди 1 година
Такова нещо може да се случи само в нашата сбъркана и повредена държава! Лошото е, че накрая все народът плаща .... Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 2
Ина
преди 1 година
Разбирам ги донякъде, но тая борба за повече пари вече ми е грозна. Уволниха виновните, сигурно щяха да им платят обезщетение, но те се оливат със сумите. Да се радват, че всичко завърши добре и дечицата им са живи и здрави, а да не ламтят за пари. Сигнализирай за неуместен коментар