В Монтана арестуваха мними врачки, "разваляли" черни магии

Арестуваната е 70-годишна жена и нейната дъщеря на 46 години

25.01.2023 | 12:39 Редактор: Вяра Димова
В Монтана арестуваха мними врачки,

Полицията в Монтана е арестувала мними врачки за измама. Toва съобщават от пресцентъра на областната дирекция на МВР. Гадателките са заловени вчера.

Преди ден 26-годишна жена от областния град подала жалба в полицията и разказала на униформените схемата, по която била излъгана. По думите на потърпевшата на 16 януари тя се запознала с жена, която я убедила, че ѝ е направена черна магия. За да бъде развалена и да ѝ провърви, врачката поискала пари и накити. Така  "омагьосаната" дама дала общо 1 370 лв. и чифт златни обеци, за да се освободи от прокобата.

Жената разказала на униформените, че има уговорка с гадателка за следващия ден, за да ѝ даде поредна "вноска" за разваляне на магията. Така полицаите решили да устроят клопка на врачката. Младата жена се срещнала с екстрасенската и ѝ дала още 50 лв., веднага след което полицаи я причакали и я задържали, пише "24 часа".

Арестуваната е 70-годишна жителка на Бойчиновци. Като нейна съучастничка е задържана и нейната дъщеря на 46 години. При извършен на двете жени обиск са иззети току-що дадените 50 лв., друга парична сума в размер на 1 020 лв., най-вероятно взети от други "клиенти", чифт златни обеци и 2 мобилни телефона "Nokia" и "Huawei", с които бил осъществяван контакт с жертвата.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районната прокуратура в Монтана.

Снимка: Pixabay