Хванаха полицай да шофира с над 200 грама амфетамин и канабис в колата си, отказал тестове

Няма как да му бъде повдигнато обвинение за шофиране след употреба на забранени вещества

25.01.2023 | 11:50 Редактор: Петя Кръстева

Полицай е задържан в Кюстендил с марихуана и метамфетамини. Той е спрян за проверка, но отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици. При обиск на автомобила му били открити 96 грама канабис и 130 грама бяло прахообразно вещество.

Полицаят е служител на столична структура на МВР. Снощи той се прибирал от столицата към родния си Кюстендил, когато бил спрян за рутинна проверка. Отказва да му бъде направен тест за употреба на наркотични вещества и алкохол, вследствие на което по време на проверката се разбира, че същият е служител на МВР от столична структура. 

На място е извикан дознател, в присъствието на който започва претърсване на автомобила.  

"Намерени са 5 обекта, 3 от които, след извършен полеви наркотест, реагира веществото на марихуана и още две с метаамфетамини, в дома му също е намерено количество, което е реагирало на високорисково наркотично вещество, а именно марихуана. Намерени са също така електронна везна, както и мелница - гриндер", заяви говорителят на Районната прокуратура Галина Димитров а.

Служителят на МВР е привлечен към наказателна отговорност за държане на високорискови наркотични вещества. 

Заради отказа на полицая да даде проби за алкохол и наркотици, няма как да му бъде повдигнато обвинение за шофиране след употреба на забранени вещества. Към момента му е определена парична гаранция в размер на 5000 лева. Ако не бъде внесена до 7 дни, той ще остане за постоянно в ареста.

Вижте повече в репортажа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Що му развалят бизнеса и той сем храни Сигнализирай за неуместен коментар