4,8 г. затвор за матрос, блудствал с детето си и изнасилвал жена, снимал порно

Той е в ареста от 2019 г., излиза на свобода след 2 г.

09.12.2022 | 15:05 Редактор: Елеонора Танева
4,8 г. затвор за матрос, блудствал с детето си и изнасилвал жена, снимал порно

С решение на Върховния касационен съд на 24.11.2022 г. влезе в сила ефективна присъда от 4,8 г. затвор и глоба от 1000 лв. на старши матрос Ж.Ж., осъден по обвинителен акт на Военно-окръжна прокуратура-Сливен за престъпления против личността на две жени, едната от които е собствената му малолетна дъщеря.

Престъпленията са извършени в периода февруари 2018 г. - април 2019 г.

Ж.Ж. е признат за виновен за създаване и разпространяване на порнографски материали, многократно заплашване със сила и принуждаване на чужда гражданка да осъществява полов акт с него, за блудствени действия без съвкупление с малолетно лице и изнасилване чрез принуждаване със сила на чужда гражданка.

Осъденият старши матрос е бил задържан под стража незабавно след получаването на първия сигнал срещу него в началото на юни 2019 г. и от тогава не е напускал ареста. В деня на сигнала са извършени неотложни действия по разследването, довели до намирането в дома му на незаконно притежавани огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Доказателствените материали за това престъпление са отделени в друго наказателно производство. То е приключило по-рано - през май 2020 г., с влязла в сила ефективна осъдителна присъда от две години и три месеца лишаване от свобода и глоба от 4000 лева.