Съдът остави в ареста двамата катаджии, изнудвали шофьори с измислени нарушения

Магистратите се аргументираха, че ако бъдат освободени, служителите на "Пътна полиция" могат да извършат престъпление против правосъдието

01.12.2022 | 15:15 Редактор: Елеонора Танева
Съдът остави в ареста двамата катаджии, изнудвали шофьори с измислени нарушения

Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста двамата служители в столичната "Пътна полиция" - Ивайло Панков и Александър Истатков. Те са обвинени в изнудване. На 17 ноември в качеството им на длъжностни лица – автоконтрольори в сектор "Контрол на пътното движение и правоприлагане", чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение, поискали от различни лица парични суми, които не им се полагат.

Престъпното деяние било извършено от тях на разклона за гр. Разлог, в района на с. Долно Осеново и в кв. "Ораново" в гр. Симитли. Двамата полицаи са поискали и взели подкуп от по 500 лева от шофьор на камион, превозващ дървесина, и от шофьор на лек автомобил. Униформените били командировани в района на пътя Симитли - Разлог, на 17 ноември.

Съдът е приел доводите на прокурора от Апелативната прокуратура в София за обосновано предположение за извършеното престъпление, за което двамата полицаи са привлечени в качеството на обвиняеми.

Налице е опасността те да извършат престъпление против правосъдието при определяне на по-лека мярка за неотклонение, различна от "задържане под стража".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)