Излъгал ли е собственикът на хижа "Лескова" за побоя над служителите ѝ?

В интернет пространството има мнения на хора, които твърдят, че пострадалите се преструват

05.10.2022 | 19:27 Редактор: Ирена Бакърджиева

Продължава разследването на нападението над персонала на хижа "Лескова" край Своге. След разказа на собственика на хижата обаче се появиха съмнения в неговата достоверност. 

След като стопанинът на хижа "Лескова" разказа за нападението си, се появиха и съмнения дали историята му е достоверна. 

"След интервютата по националните ни медии във връзка с побоя на хижата в неделя, в интернет пространството съществуват мнения на хора, които твърдят, че пострадалите, главно собственикът, се преструват, че са пребити. Слава Богу, че е в състояние да говори веднага, за да не се потули случаят, както става обикновено в България. Човекът трябва ли да е убит или осакатен, за да се направи нещо? Щом е приет в Пирогов с комоцио, едва ли си го е измислил или причинил сам!", гласи пост във Facebook страницата на хижата.

Хижата е чест подслон на туристи. Последният преход, по който тръгва планинарят Петър Димитров, е Ком-Емине, минава през хижа "Лескова". Той отсяда в нея за една вечер.

"Хижата е частна собственост на въпросните баща и син. Те самите казват, че са закупили този имот и че е тяхно притежание", сподели Петър.

Петър се запознава със случая с нападнатия хижар от публикации в социалните мрежи. Оттам проследява по групите за последните посетители на хижата и се свързва с тях.

"Аз се свързах с едно от момчетата, като написах "офроуд Ботевград". Те са искали просто да отидат и да си направят барбекю, съответно хижарите ги били нападнали", посочи Петър.

Екипът ни потърси младежите от Ботевград, които са посетили хижата на 2 октомври.

А собствениците на хижата се надяват полицията да си свърши работата по случая.

Вижте повече в репортажа на Варсен Такворян.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК