Митничари хванаха над 41 хил. уповайщи и психотропни таблетки (+ ВИДЕО)

Медикаментите се предлагат и легално, но са под специален контрол

27.09.2022 | 14:53 Редактор: Петя Кръстева

41 049 лекарствени таблетки, съдържащи наркотични вещества, откриха митническите служители на МП "Капитан Андреево".

На 24.09.2022г. на пункта пристига лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. В колата пътували шофьор и двамата му спътници - всички български граждани. Пътниците декларирали, че пренасят кашони с бобини с прежда. По метода "анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че кашоните са пълни с 72 макари (бобини) с прежда/конци, навити на пласмасови шпули. Декларирана стока е проверена с рентген. При последвалия физически контрол се установява, че в 48 бобини с прежда от общо 72-те са укрити блистери на 6 вида лекарства, съдържащи упойващи и психотропни вещества. 

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжната  прокуратура в Хасково. На единия от пътниците е повдигнато обвинение.

Медикаменти като задържаните се предлагат и легално, но са под специален контрол. Правят се опити за трафик с цел да бъдат реализирани на черния пазар в ЕС. Това е най-големият случай от този тип лекарства, разкрит от митническите служители на МП "Капитан Андреево" през 2022 г.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК