Бащата на намушканото момче: След като е наръган, си е видял вътрешностите и ги е държал в шепа

Според роднините на Ахмад свадата между двете компании е от дълго време

25.09.2022 | 19:30 Редактор: Ирена Бакърджиева

Обвиниха 17-годишен чужденец за нападението с нож над 16-годишен ученик в центъра на София. Той е със статут на бежанец, задържан е за 72 часа с прокурорско постановление. Разследващите търсят още свидетели на инцидента, станал в петък вечер на улица "Пиротска".

Нападението става в петък следобед, докато компанията на Любомир и Кристиян отиват към парка до 18-то училище в столицата. Малко след това се стига до остра размяна на реплики с друга група момчета.

"Когато влязохме в магазина за чабати, се агресираха двойно повече и директно скочиха с тупаници, а единият от извършители скочи през бара и директно с ножа срещу нас, но аз дръпнах Кристиян и тръгнахме към парка", сподели Любомир Алексиев.

Нападателите тръгват след тях и ги настигат пред сградата на училището, където спречкването продължава.

"Той тръгва с ножа към мен да ме реже, но аз се дърпам назад, той се обръща към Кристиян да реже него, но аз го хващам за тениската и така поряза мен, а след това наръга Кристиян пред мен и след като го наръга, Алгафари продължи да го бие", добави Любомир.

16-годишният Кристиян е откаран в реанимацията на спешния център Пирогов, но е стабилизиран. Според баща му конфликтът възниква след спор за момиче, а единият от нападателите е Ахмад Алгафари - племенник на пиара Нидал Алгафари и брат му.

"След като сина ми е наръган в гърдите, видял си е вътрешностите и ги е държал в шепа, а Ахмад Алгафари вижда какво се случва и започва да го налага с юмруци и то не е един път, а многократно", твърди Иво Вълков.

Според роднините на Ахмад свадата между двете компании е от дълго време.

"Най-вече проблемът между тях е на етническа основа обиди като "арабчета", "бежанчета" нещо, което го разбирам, защото е между деца и се заяждат. Те винаги се събират около 18-то училище, отишли там и това потърпевшо момче било с около десетина роми, просто бяха готови за бой, разменихме си реплики и са се разделили", коментира Мажд Алгафари.

По случая е задържан 17-годишен чуждестранен гражданин със статут на бежанец.

"Повдигнато му е обвинение за извършена лека телесна повреда средна чрез използване на нож. В хода на разследването са били задържани и други български граждани, които в последствие са разпитани като свидетели и са били освободени. За българската прокуратура имената и самоличността на нито едно от лицата, които са участвали в събитието, няма никакво значение и всички са равни пред закона", заявиха от прокуратурата.

Разпитани са всички лица, които са били установени. Разследването по случая продължава.

Вижте повече в репортажа Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК