Очевидец на катастрофата: Водачът беше видимо употребил алкохол и фъфлеше

Оказва се, че извършителят е познат на полицията

25.09.2022 | 18:45 Редактор: Ирена Бакърджиева

39-годишен мъж със спортна кола предизвика катастрофа и уби французин на Околовръстния път на София. Инцидентът е от тази нощ. Мъжът вече e задържан, а в болница с опасност за живота остава още една жена.

Малко след 4 часа тази сутрин спортната кола с висока скорост се врязва в автомобила пред нея, който пътува към летището. Предната кола е управлявана от българин, но в нея се возят мъж и жена с френско гражданство.

"От удара е причинена смъртта на пътуващия във "Форда" 64-годишен френски гражданин, телесни повреди са причинени и на негова спътница, също френски гражданин", заяви зам.-градският прокурор Десислава Петрова.

Жената е настанена в интензивното отделение на болница "Света Анна" с опасност за живота. Първи на мястото пристигат Биляна Борисова и нейният приятел. Разбират, че шофьорът на спортната кола най-вероятно е пиян.

"Той не беше въобще адекватен, видимо злоупотребил с алкохола, фъфлеше, сменяше си настроенията. Първоначално беше шокиран, после се разплака, след това го обърна на агресия, на провокация", сподели Биляна Борисова.

Докато Биляна се обажда на спешна помощ, мъжът, причинил катастрофата, провежда друг разговор.

"По телефона чух шофьорът на "Панамерата" да говори как е ударил една кола и "Поршето" му е станало на кайма отпред. При което аз не му обърнах внимание, опитах се да помогна на другия шофьор, чух, че жената диша, другият човек изглеждаше неподвижен", допълни Биляна.

Когато пристигат полицаите, шофьорът отказва да даде проба за алкохол и наркотици. Той е задържан, а Прокуратурата му повдига обвинение. Както при случая с Георги Семерджиев, който уби две жени в София преди 2 месеца, и сега шофьорът е бил известен на полицията.

"Миналата година на 5 април автопатрул спира водача за неносенето на колан, като му съставят акт и връчват 6 фиша на стойност 1250 лв., които към настоящия момент не са заплатени от него", посочи командир Радослав Начев от СДВР.

И сега, както след всеки инцидент, институциите направиха извод.

"Всички държавни институции следва да си взаимодействат, за да има единен отпор и превенция", твърди зам.-градският прокурор Христо Кръстев.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Боян
преди 2 месеца