39-годишен с 28 наказания за нарушения на пътя е шофьорът, причинил катастрофата в София

Повдигнато му е обвинение, задържан е за 72 часа

25.09.2022 | 16:20 Редактор: Ирена Бакърджиева
39-годишен с 28 наказания за нарушения на пътя е шофьорът, причинил катастрофата в София

39-годишен е шофьорът рецидивист на пътя, с общо 28 наказания за нарушаване на правилата за движение по пътя, който тази сутрин причини катастрофа на Околовръстното шосе на София. Мъжът е карал с превишена скорост, съобщи Десислава Петрова, говорител на Софийската градска прокуратура, на извънреден брифинг.

Инцидентът е станал около 4:05 ч., автомобилите са се движели от "Студентски град" към "Младост". "Порше", управлявано от 39-годишния българин, е ударило излизащ от локалното платно "Форд". От удара е причинена смъртта на 64-годишен френски гражданин, 62-годишна жена също с френско гражданство е с опасност за живота в Окръжна болница, 46-годишен българин е управлявал ударения автомобил.

Шофьорът на автомобила "Порше" е отказал да даде проба, но по-късно е дал кръвна проба във ВМА, съобщи още Петрова.

Повдигнато му е обвинение, задържан е за 72 часа. Предстои разпит на всички установени по делото свидетели, информира БГНЕС.

От 2002 г до 2009 г. шофьорът убиец има 5 нарушения, от 2011 г. до настоящия момент са издадени 23 електронни фиша за движение с превишена скорост. Незаплатените му глоби са на стойност 1950 лв. 2350 лв. са били платени, уточниха от полицията.

Дежурният прокурор Събина Христова, която работи по случая, съобщи, че макар и в началния етап на разследването, до момента са налице достатъчно доказателства, обуславящи обвинителната теза, поради което е повдигнато обвинение на извършителя за извършено пътнотранспортно произшествие, а именно шофиране на МПС при несъобразяване на пътните условия и ненамаляване на скоростта, съответно спиране при опасност на пътя.

"До момента е безспорно установено причиняването на средна повреда на водача на пострадалия автомобил, средна телесна повреда на френската гражданка и настъпилата смърт на единия от пътуващите в лекия автомобил френски гражданин", каза още тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК