Хванаха иранец с над 2 хил. контрабандни части за боеприпаси във Варна

Те са били укрити в кухините на плажни чадъри, в ютия, в метални пръчки и в консервни кутии в чекирания багаж на пътника

23.09.2022 | 13:05 Редактор: Теодора Патронова
Хванаха иранец с над 2 хил. контрабандни части за боеприпаси във Варна

Голямо количество от общо 2699 броя контрабандни части за боеприпаси - гилзи, проектили и преса за патрони, откриха митнически служители Митнически пункт Летище - Варна в чекиран багаж на пътник – ирански гражданин.

Задържаните стоки не са под специален контрол съгласно Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества, но поради търговското си количество недекларираните общо 2699 части за боеприпаси за иззети. Предприети са действия по образуване на административнонаказателно производство по реда на Закона за митниците, съобщи Агенция "Митници".

Чужденецът е пътувал като турист с чартърен полет за Иран на 15 септември 2022 г. На МП Летище - Варна той е преминал през "зелен коридор" без да декларирана нищо. След съвместни действия със служба "Сигурност" на летището и служители на "Гранична полиция", митническите инспектори извършват щателна проверка на чекирания багаж на пътника.

В хода на митническата проверка са открити в багажа преса за снарядяване на патрони, 98 гилзи за нарезно оръжие и 2600 броя проектили в различни калибри. Те са били укрити на различни места - в кухините на плажни чадъри, в ютия, в метални пръчки и в консервни кутии в чекирания багаж на пътника.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК