19-годишен полетя с нова кола във Видин, помете друг автомобил и вкара жена в болница

Тестовете му за алкохол и наркотици са отрицателни

19.08.2022 | 13:53 Редактор: Петя Кръстева

19-годишен с току-що регистриран автомобил буквално помете друга кола. По информация на полицията мъжът се движел с несъобразена скорост, но пробите му за алкохол и наркотици са били отрицателни. По-сериозно пострадала е жената от другата кола, която е със счупено ребро.

На 16 август в късния следобед Ирена Парашкевова тръгва с колата си на пазар, но вместо в търговския обект, тя се озовава в болница.

"Изведнъж пред мен прелетя кола във въздуха, все едно беше ракета", сподели тя.

Пострадалата е категорична, че до инцидента се стига заради висока скорост. Не е сигурна кой точно е шофирал другия автомобил, тъй като от колата излезли трима младежи.

"В бърза помощ бяха три момчета - нищо не казаха, дори едно "извинявай", продължи разказа си тя. 55-годишната жена все още не може да преживее стреса от случилото се и смята да търси правата си в съда. 

"Благодаря на Господ, че ми даде шанс да живея втори живот. Надявам се да нямам усложнения", заключи тя.

При инцидента е пострадало и 16-годишно момче, което е било в новорегистрирания автомобил. Няма данни 19-годишният шофьор да е бил задържан след причинения инцидент.

Районната прокуратура във Видин очаква автотехническата експертиза, която да покаже с каква скорост се е движил младежът, съобщи прокурорът Райна Петрова.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК