Французин опита да пренесе хероин за над 9 млн. лева, спипаха го на "Капитан Андреево"

Той е пътувал заедно със съпругата, двете си деца и домашните си любимци

17.08.2022 | 16:17 Редактор: Петя Кръстева

Над 100 кг хероин на стойност над 9 444 600 лева откриха при проверка на лек автомобил митническите служители на МП "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

На 15.08.2022 г. на пункта пристига лек автомобил с френска регистрация, който пътува от Турция през България за Франция. В превозното средство, управлявано от френски гражданин Х.А., пътували съпругата му и двете им малолетни деца, а също и домашните им любимци - две кучета.

Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. В специално изградени тайници в пода на колата, достъпни след демонтаж на седалките, както и на мястото на резервната гума са намерени общо 209 пакета, облепени с фолио и съдържащи бежово прахообразно вещество.  Извършеният на място полеви наркотест показва, че откритото вещество е хероин. Сред пакетите с хероин е открит и един с 90 гр хашиш.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

Контрабандираните наркотични вещества и лекият автомобил са иззети.

С постановление на ОП – Хасково от 17.08.2022 г. Х. А. е задържан за срок до 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него. Разследването по случая продължава.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК