Турски гражданин, причинил лека телесна повреда на полицай, отива на съд

След изискване на документи за проверка той започнал на рита униформения

17.08.2022 | 15:16 Редактор: Петя Кръстева
Турски гражданин, причинил лека телесна повреда на полицай, отива на съд

Прокурор при Софийската районна прокуратура предаде на съд 45-годишен мъж, гражданин на Република Турция, причинил телесна повреда на полицай.

На 02.10.2021 г. около 23:20 ч. обвиняемият К.У. шофирал товарен автомобил с ремарке по "Околовръстен път" в София, когато бил спрян за полицейска проверка. В хода на инспекцията служителите на "Пътна полиция" при СДВР му поискали документи за самоличност и документи за товарния автомобил.

К.У. се качил в кабината на ТИР-а, за да си вземе документите, но се забавил. Един от полицаите се приближил и го подканил отново за документите, но турският гражданин започнал да го рита и му причинил лека телесна повреда.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи. Предстои делото срещу К.У. да продължи в Софийския районен съд.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
boceto
преди 1 година
Нямат страх от бг полицията турските шофьори . Трябва веднага да ги арестуват , както те правят с/у бг шофьорите в Турция . Веднага полицаите викат жандармата с автомати и бронирана кола за 5 мин пристигат и у кошарата... Сигнализирай за неуместен коментар